[MOBI] ↠ Free Read ✓ Cinta Ada Di Sini : by Sha Ibrahim Á

Cinta Ada Di Sini By Sha Ibrahim,

  • Title: Cinta Ada Di Sini
  • Author: Sha Ibrahim
  • ISBN: 9789670448848
  • Page: 464
  • Format: Paperback
  • Kepulangannya ke pangkuan daddy dan abang abangnya setelah 10 tahun terpisah membuatkan perasaannya tidak menentu Kerana amanat yang ditinggalkan oleh arwah mummynya menyebabkan dia terpaksa menagih semula kasih yang telah lama tidak disemai.Edlynn Jasmin, namanya cukup indah bersesuaian dengan wajahnya yang begitu jelita Berdarah kacukan Melayu Inggeris Cina dan sentiasKepulangannya ke pangkuan daddy dan abang abangnya setelah 10 tahun terpisah membuatkan perasaannya tidak menentu Kerana amanat yang ditinggalkan oleh arwah mummynya menyebabkan dia terpaksa menagih semula kasih yang telah lama tidak disemai.Edlynn Jasmin, namanya cukup indah bersesuaian dengan wajahnya yang begitu jelita Berdarah kacukan Melayu Inggeris Cina dan sentiasa kelihatan stylo kepada sesiapa sahaja yang melihatnya Seorang gadis yang begitu obses dengan fesyen dan dunia tarian Namun segala galanya harus dilupakan setelah dia menjejakkan kaki ke villa mewah milik daddynya Dia harus mengubah penampilan yang selama ini menjadi darah dagingnya Semuanya gara gara dia ingin menjadi individu yang berbeza Tujuannya ke villa itu hanya satu Ingin menagih semula kasih yang sudah lama dia dambakan.Di villa mewah itu, misinya bermula Dia cuba menagih semula kasih sayang dari daddy serta dua orang abangnya Namun apa yang diharapkan tidaklah seindah seperti apa yang dia bayangkan Kehadirannya di situ seakan akan tidak diperlukan Malah kewujudannya seperti langsung tidak diendahkan Jelas dia memang dipulaukan oleh keluarga kandung sendiri EJ Siapa EJ Adik bongsu kesayangan WaitwaitAdam, kita ada adik ke ASYRAFF Macam ni sajalah, aku tak tahu kenapa daddy suruh kau datang sini, tapi apa yang aku tahu, aku dengan Asyraff tak pernah ada adik, kami tak pernah ada adik yang namanya apa tadiYes Edlynn, nama dah moden tapi orangnya tak adalah moden mana pun, ADAMLama kelamaan hati Edlynn mula berbelah bahagi Dia mula goyah Amanat mummnynya sedikit demi sedikit semakin dia dilupakan Buat apa dia mengejar pada yang tidak sudi Kenapa pula dia harus berubah semata mata untuk insan yang langsung tidak menghargai dirinya Sudah tiba masanya untuk dia tunjuk siapa dirinya yang sebenar Biar semua terkejut Biar semua makan hati Dia bukan gadis lemah yang hanya mampu menelan apa saja perkara yang menghiris perasaannya I know mummyJasmin tahu kalau mummy adammy mesti marah dengan apa yang Jasmin buat sekarang ni Tapi mummy tak ada Buat apa Jasmin nak jaga hati mereka yang langsung tak ambil berat pada Jasmin Kan best kalau mummy masih ada, dah tentu telinga Jasmin dah kena pulas sekarang ni Dah tentu pipi Jasmin dah merah kena cubit kan EDLYNN JASMINMampukah Edlynn untuk berada di dalam villa itu Apakah rahsia sebenar yang menyebabkan daddy dan mummynya terpisah Adakah Maria mampu menjadi sebahagian daripada hidupnya walaupun dengan jelas wanita itu sangat membenci dirinya Semuanya akan terjawab dalam CINTA ADA DI SINI Selagi ia wujud dalam hati selagi itulah rindu akan terus bersemi.
    Cinta Ada Di Sini Kepulangannya ke pangkuan daddy dan abang abangnya setelah tahun terpisah membuatkan perasaannya tidak menentu Kerana amanat yang ditinggalkan oleh arwah mummynya menyebabkan dia terpaksa menagih s

    One thought on “Cinta Ada Di Sini”

    1. Announcement before review N nak jual buku ni for RM28 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Sebenarnya N berada di atas pagar on how to review this Patutkah N highlight yang baik baik saja atau luahkan apa yang terbuku di hati mengenai novel ini Selepas membaca satu artikel mengenai drama Cinta Ibadah dan Suamiku Encik Sotong tentang bagaimana nilai nilai moral dan keagamaan seolah olah dipandang ringan oleh pihak yang berkarya, I decided to share my two cents However, please do bear in mind [...]

    2. Storytale 4 bintang Redundancy minus 2 starsIts not that the story is not nice It is In fact I like it so much But the effort that I have to take in finishing this book is not a joke If the tale had been shorten by 40 percent, I would have absolutely gave 4 and a half stars Sha Ibrahim is one of my fav author That s y I pushed myself to finish this without skipping N that s all that I can say nowadays In my case, less is not Less is SAFER Cheerioss

    3. perghhhh seyes, otot lengan dah muncul hasil usungan buku CADS sambil baring2 hahaha tebal2 dina baca2 page 6 pun dah sebak bile baca laie dan baca laie, mmg lagi tersentuh hati jiwa dan perasaan huhuhuhu sampe hati mereka wat EJ camtu kesiannyer EJ seumpama meminta sedekah sobs sobs sobs tyme2 nie mmg terasa nak terjah masuk sat dlm CADS pastu nak bahasakan skit si twin 2 ekor plus bapak budak tp sbb x kose, mmg membebel sorang2 jerla hahahhaarapan part perjalanan hidup Seorang EJ tue mmg pelba [...]

    4. jadikan amalan membaca sebagai budaya yup, sebab tu gigih membaca sampai pukul 3 pagi EJ aku faham perasaan dia bila disingkirkan oleh keluarga sendiri tapi cukup pantang bila berkasar dengan orang tua tak kisahlah orang tu perangai macam Maria bakal mak tiri tak jadi ni dah siap ber aku kau.b baik hanya watak rekaan kalaulah EJ ni adik, memang dah kena cili mulut tu tapi kelakar cara dia couple dengan ikmal thank you lah abg bob sebab tolong budak berdua ni one thingp2, your birthday present t [...]

    5. Sebuah kisah kekeluargaan yg sarat dgn emosi Dr awal hingga akhir, tiada satu part pun yg membosankan Demi menutup sebuah keaiban, kebenaran terlindung Kerana rasa jijik akan diri sendiri, terlerai sebuah ikatan meskipun tanpa rela Natijahnya hubungan kekeluargaan menjadi pincang dek salah faham.Si abang yg sepatutnya bersifat pelindung tega menafikan ikatan darah, kasih sayang diselubungi benci dendam sehingga rasa hormat hilang Sedangkan si adik dambakan perhatian, inginkan kesempatan bermanja [...]

    6. pd sy 5 bintang x ckp utk nk rate cads ni.klau blh sy nk bg beribu2 bintang di langit utk cads xmo review pnjg2 kt sini sbb sy dh review pnjg lebar kt fb.apa yg blh sy katakan, cads sarat dgn kisah kekeluargaan n persahabatan.bc lah sendiri n anda pasti tahu apa yg sy katakan pesanan sy, jgn nilai dr segi ketebalannya tp nilai lah dr citer yg terkandung di dlm nya.buka mata, buka hati.i anda akn nampak apa yg ingin di sampaikn oleh penulis melalui cads.

    7. CINTA ADA DISINI Sha IbrahimWord of caution sila cari tempat yang tersembunyi dan jauh dari pandangan awam, JANGAN memakai eyeliner atau mascara BILA MEMBACA BUKU INI.Kita ikuti citer ni dari blog dan sangat excited bila keluar bukunya Walaupun bukunya sangat tebal 1299 ms, dengan harga rm40 s rm43 s s , sangat berbaloi dan kita amat berpuas hati Tapi kita memang dah jangka pun, pastinya hasil tulisan Sha belum pernah lagi menghampakan.Kita bayangkan CADS ni, citer Edlynn Jasmin Ikmal Izzuddin, [...]

    8. Edlynn Jasmine untuk pertama kalinya menginjakkan kaki di Kuala Lumpur setelah sebelumnya tinggal di Johor Tujuannya datang ke KL adalah untuk berkumpul kembali dengan ayahnya, Tuan Firdause, dan kedua kakak kembarnya, Adam dan Asyraff Alangkah sedih hatinya ketika ia mendarat di KLIA Kuala Lumpur International Airport dan hanya dijemput oleh seorang pembantu dan seorang bodyguard Edlynn mengharapkan sambutan yang meriah dari ayah dan abang abangnya karena sudah sepuluh tahun berlalu sejak merek [...]

    9. gile best cite nih thumbs up sha terbaik dok ulang baca sampai melekat dalam kepala adunan emosi yang sangat hebat sampai boleh rasa sakit dalam dada good job

    10. First of all,sediakan tisu sebelum membaca and not to forget otot tangan jugak kena ready Memang penuh dgn kekeluargaan dan cinta sewaktu membaca cerita ne I suka dgn Ikmal yg banyak bersabar dan melayan kerenah Edlynn dan juga persahabatan yg utuh diantara Mike dan EJ Something yg I tak nak baca pada mulanya disebabkan terlalu tebal but once I dah bukak memang kalau boleh nak habiskan waktu tu jugak.

    11. kategori novel yg menarik utk ditamatkan walaupun page mencecah 1000 page.ak berat novel sha ibrahim kali ini.tapi masih lagi menarik untuk dikhatamkan.ter kali ni byk menerapkan unsur kekeluargaan dan persahabatan x tertinggal juga kisah cinta yg berjaya menyentuh perasaan sy adalah nilai persahaBatan diantara edlynn dan mike

    12. CADS yg sgt2 dinantidan memilikinya mmg sgt2 berbaloiya senang dan sgt mengikuti citer nimua watak masuk dgn karakter.mbacanya seakan dpt merasai sama dgn watak2 SETUJU untuk bersama mereka yg mengangkat ibu jari y.i bkn sekadar satu citerbkn sekadar garapan sebuah kisah cinta tp ada yg dikongsikan nak tahu blh beli dan nilai sendiri

    13. I want to let go this novel with price of 27Novel ni okay sbb lain dari novel yang biasa Basicly, novel ni tentang kekeluargaan Tapi nya, banyak sgt benda yg nak diceritakan tentang Kaseh Tuan Firdaus Maria Safi Irfan, EJ Iz, Adam Iman, Asyraff Intan kadang tu, skip aje part2 yg Tuan Firdaus Safi Maria Sbb mcm terlaaaaaaaaaaaluuuuuuuuuuuuuu banyak.

    14. apa yang boleh dikatakan sekarang ni, cemburu sbb xdpt bace lagi lama da tunggul sampai kt rumah kt semannjung, tggu adik pos minggu nixsanggup nk tggu habis sem.akse pos hhahhaha ap yg pastu novel sha ibrahim xpnah mngecewakan

    15. I m speechlessg buat airmata mengalir saat baca warkah dari seorang ibu buat anak n bingkisan buat suami Mmg owesome storyline Sangat2 puashati Antara novel yg sangat memberi kesan dalam hati.

    16. Dr terima buku ni dr poslaju dua minggu lpas, sy dh ulang baca buku ni berkali2 tanpa jemu Suka dgn gelagat Tn Firdaus Safi Cuma pelik knplah lelaki terkaya ni hnya digelar Tuan Satu lg yg x brp suka dgn novel ni ialah kehidupan kolej yg mcm kebaratan sgt.

    17. best gileerr doh cite part tgh tuh buat mate aq bertambah bocor Huh sedih part edlyn n Mike tuh dlm cite nie aq mcm jatuh cinta kat Mike la pulok edlyn punye sifat mmg cool

    18. Sampai tak tidur mlm nak menghabiskan buku ni namun ia berbaloi tahniah sha ibrahim cerita yg lama saya tunggu utk mengetahui kesudahannya berbaloi dan best sangat

    19. Tak tau kenapa novel penulis kali ni tak kena dengan jiwa Apa2 pun bolehlah dibaca pada masa lapang dengan jiwa yang tenang.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *